Manuele Lymfedrainage wordt vaak toegepast als vitaliserende hals– en gezichtsbehandeling. Bij vochtophopingen ten gevolge van operaties of slechte vaten is lymfedrainage de aangewezen weg tot pijnverlichting en herstelverbetering.

Indicaties:

  • Vochtwallen
  • Huidregeneratie
  • Huidproblemen (acne, rosacea, couperose, eczeem, enz)
  • Ontspanning
  • Pijnvermindering
  • Migraine
  • Hoge bloeddruk
  • Oedeem
  • Algemene regeneratie
  • Verhoging van de weerstand

Door speciale zachte impulsen wordt het lymfestelsel aangezet tot een verhoogde activiteit. Gifstoffen en afvalstoffen worden sneller afgevoerd, waardoor een betere celstofwisseling plaatsvindt en een gevoel van welbevinden ontstaat. Het advies is dan ook veel water drinken zodat de afvalstoffen zich kunnen uitscheiden. Het wordt aangeraden de lymfedrainage massage in kuurverband te ondergaan, voor een goed en optimaal resultaat.

Ayurveda streeft ernaar om bij een persoon de vijf elementen op harmonieuze wijze met elkaar in balans te brengen.

Dit doet men door gebruik te maken van persoonlijk aangepaste massages, behandelingen, kruiden, essentiële oliën en muziek, die deze vijf elementen beïnvloeden en balanceren. De gebruikte essentiële oliën en cosmetica moeten aangepast zijn aan de individuele behoefte om zo het gewenste en duurzame resultaat te kunnen bereiken. Door gebruik te maken van de kennis van Ayurveda, aromatherapie en naturopathie biedt Lakshmi effectieve producten die te gebruiken zijn bij massage en andere behandelingen, en die een lichamelijke en geestelijke balans creëren door de disbalans bij de wortel aan te pakken en zo een stralende, gezonde, zijdeachtige, zachte en vitale huid te ondersteunen en te behouden.

Het doel van een Ayurvedische massage is welbevinden creëren, het lichaam en geest in balans te brengen of houden. De Ayurvedische massages zijn ontspannend en dragen bij tot balans in je lichaam. De massage geeft ontspanning en heft vermoeidheid op.

Een Cosmetische Shiatsu gezichtsmassage  richt zich op het normaliseren van de huidfuncties en het harmoniseren van de lichaamsenergie.

Tijdens de Shiatsu gezichtsmassage worden drukpunten geactiveerd op uw hoofd, nek, schouders, eindigend onder aan de armen. De massage wordt in een ontspannende cadans uitgevoerd.
Deze behandeling is geschikt voor elk huidtype, waarbij de massage, afgestemd op u persoonlijk, leidt tot rust, diepe ontspanning en een algeheel gevoel van welbehagen. Het resultaat van deze massage is een stralende gezonde huid.

Ik ben erkend SkinTouchTherapeut.

Opgeleid volgens de visie van GreenTouch Education. De overtuiging dat een goede behandeling gegeven of voorgeschreven kan worden als uw therapeut in staat is in het lichaam te voelen. Pas als in het lichaam gevoeld wordt, kunnen blokkades, verklevingen of zwaktes gevonden worden en is het mogelijk deze te verhelpen.
Kenmerkend voor een Touch treatment is dat de behandelingen niet worden aangeleerd in vaste volgordes of vanuit een vast stramien, maar vanuit doelen.
De Touch treatments koppelen relax-zation & resultaat aan elkaar. U hoeft niet langer te kiezen tussen ontspanning en verbetering van uw huidconditie.

Deep tissueTouch

smacht naar meer na het zien en voelen van uw huid na het ondergaan van de Deep tissueTouch. Een nog ongekende beleving van intensiteit en weldaad.

Deze huidbehandeling met rustige en diepgaande weefselmassage voor het gelaat en decolleté maakt het spierweefsel los. Verhardingen, blokkades en verklevingen in het spierweefsel worden opgeheven, waardoor het bloed vrijer kan stromen en haar transportfunctie optimaal kan vervullen. De afvalstoffen worden snel afgevoerd en de huid wordt voorzien van voldoende voedingsstoffen, zuurstof en andere stoffen die nodig zijn voor het levensonderhoud van de huid. De huid wordt aangezet tot herstel en de daarmee samenhangende versteviging, verbetering van de souplesse, huidstructuren en teint.

Tevens verminderen de contracties waardoor het aangezicht zich ‘opent’ en het gezicht weer een gezonde en ontspannen uitstraling krijgt. (‘natuurlijke botox’)

Bindweefselmassage is een diepgaande massage die wordt uitgevoerd op de bindweefsellaag in het lichaam met als uiteindelijk doel verbetering van de huidconditie. De doorbloeding van de huid wordt gestimuleerd waardoor de huid wordt aangezet tot celvernieuwing en versteviging. De huidstofwisseling wordt geactiveerd en de productie van nieuw collageen en elastine bevorderd.

De cosmetische bindweefselmassage is een intensieve massage, bestaande uit diepe knedende of rollende massagegrepen. De eerste behandelingen kunnen door verklevingen van het bindweefsel als gevoelig, pijnlijk of snijdend worden ervaren. Het kan voorkomen dat de huid tijdens de massage heftig reageert en rood wordt. In kuurvorm heeft de bindweefselmassage het meeste effect. Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel steeds soepeler en de structuur van de huid zichtbaar beter. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Afhankelijk van de doelstelling, behandelindicatie en de conditie van de huid wordt de behandelfrequentie vastgesteld.

Cosmetische indicaties: voorbehandeling van cosmetisch chirurgische ingrepen, rimpels en huidplooien, acne rosacea, afwijkingen in de talgafscheiding, ‘degeneratie’ van de huid, striae, panniculose (cellulitis), hypertrofische, keloïde, atrofische en sceloserende littekens.