Ik werk volgens het principe van het boeken van tijd, waarbij u kunt kiezen uit een behandeling van 45 minuten, 70 minuten of van 90 minuten. Afhankelijk van uw huidconditie, uw gemoedstoestand en uw wensen stel ik de behandeling samen.
Dit kan een Ayurvedische/shiatsu/lymfedrainage behandeling zijn, die meer gericht is op de ontspanning, het laten stromen van de energie en het afvoeren van afvalstoffen óf een bindweefsel/touch therapie behandeling, die er juist op gericht is om de spieren en het bindweefsel los te maken. In het menu onder massages wordt uitgebreid uitgelegd wat de massage precies inhoudt.

De 45 minuten behandeling bestaat uit:
Reinigen
Peeling
Rimpelreductie/bindweefselmassage
Vitamine C serum
Bescherming

Prijs voor 45 minuten is € 55,00

De 70 minuten behandeling bestaat uit:
Reinigen
Peeling
Onzuiverheden verwijderen
Massage (met een serum)
Epileren of een masker
Bescherming

Prijs voor 70 minuten is € 64,00  

De 90 minuten behandeling bestaat uit:
Reinigen
Peeling
Onzuiverheden verwijderen
Massage (met een serum)
Wenkbrauwen epileren
Masker
Voet- of handmassage
Bescherming

Prijs voor 90 minuten is € 80,00

Specials:

Biopeeling:
Een biopeeling is een kruidenpeeling waarbij een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aangebracht worden. Deze kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie. De huid gaat zich van binnenuit herstellen, met een direct zichtbaar resultaat.

De biopeeling duurt 50 a 60 minuten en bestaat uit:
Reinigen
Biopeeling
Onzuiverheden verwijderen
Vitamine C serum of masker
Bescherming.

De biopeeling is € 60,=
In kuurverband (3 keer) voor € 160,=

Decolleté behandeling:
Wil je wat meer aandacht besteden aan je decolleté dan is dit de behandeling.

De decolleté behandeling duurt 20 minuten en bestaat uit:
Reinigen
Peeling
Bindweefselmassage/cupping
Ampul
Bescherming

De decolleté behandeling is € 25,00

Acne is een van de meest voorkomende huidklachten. Jeugdpuistjes zijn het meest bekend, maar acne kan op alle leeftijden voorkomen. Omdat acne vaak in het gezicht voorkomt, brengt het al heel snel gevoelens van schaamte en onzekerheid met zich mee. De oorzaak is wisselend en vaak moeilijk vast te stellen. Over het algemeen zijn hormonale schommelingen de boosdoener, maar geestelijke en lichamelijke stress, voeding, erfelijkheid of een verkeerde huidverzorging kunnen ook van invloed zijn.

Het is verstandig om  in een vroeg stadium een schoonheidsspecialist die de specialisatie acne in haar pakket heeft om advies en hulp te vragen. Een acne behandeling/kuur wordt door verschillende verzekeraars (deels) vergoed. Dit kan per verzekeringsmaatschappij verschillen en is afhankelijk van de polisvoorwaarden en of er een verwijsbrief van de huisarts is bijgevoegd. Hiervoor kunt u de verzekeringspolis nazien of de zorgverzekeraar raadplegen.

De behandeling van acne zal voornamelijk gericht zijn op het reinigen van de huid waarbij onzuiverheden worden verwijderd.  Voorafgaand aan de behandelingen wordt er eerst samen met de cliënt een behandelplan opgesteld. Dit is noodzakelijk om de acne optimaal te kunnen behandelen. In het behandelplan wordt ook een thuisadvies opgenomen. Het is van groot belang dit thuis door te zetten, voor een optimaal resultaat.

Wanneer de acne zeer hardnekkig is en de behandelwijze geen aantoonbare verbetering biedt verwijzen wij onze cliënten door naar de arts/dermatoloog.

Prijzen
Acne behandeling (30 min): reinigen – peeling – onzuiverheden verwijderen – bescherming  €39,00
Acne behandeling inclusief glycolzuur peeling  €45,00

Skin Care Monique is een erkende schoonheidssalon voor acne.

De schoonheidssalon staat geregistreerd bij de ANBOS en de VEKTIS met de acne specialisatie.

Het verwijderen van huidoneffenheden zoals: couperose, bloedblaartjes, milia, fibromen, bindweefselvermeerderingen, xanthelasma en hyperpigmentatie door middel van coagulatie.

Alle onderstaande behandelingen worden altijd vooraf gegaan door een intake gesprek.

Couperose of teleangiëctastieën

voor het gemak ook wel tele’s genoemd, zijn chronisch verwijde bloedvaatjes. Zij komen meestal voor in de gezicht- en hals huid of op het decolleté. Het is een veel voorkomende aandoening die volkomen onschuldig is.

Couperose ontstaat doordat de spiervezels van een bloedvat beschadigd raken, waardoor de functie verloren gaat en het bloedvat chronisch “open” blijft staan. Gesprongen of chronisch verwijde bloedvaten verdwijnen bijna nooit vanzelf. Couperose wordt door veel mensen als cosmetisch storend ervaren.

Bloedblaartjes

Deze huidaandoening komt meestal voor bij vrouwen en ontstaat vanaf ongeveer 30 jaar. Het zijn eigenlijk uitstulpingen van de wanden van oppervlakkige bloedvaten. Meestal bevinden deze bloedblaartjes zich op de romp.

Beide aandoeningen worden dicht gebrand door middel van een stroomstootje (coaguleren) dat via een naaldje in of tegen het bloedvaatje wordt gebracht. De behandeling is vrijwel pijnloos. De behandeling is volkomen veilig en het resultaat is blijvend.

Fibromen of steelwratjes.

Dit zijn kleine huidkleurige, soms wat lichtbruine, uitstulpinkjes van de huid, soms “gesteeld”. Het zijn goedaardige bindweefsel vermeerderingen. Komen vaak voor in de hals en oksels en kunnen ook makkelijk verwijderd worden met de blendmethode.

Prijzen
Huidoneffenheden verwijderen (ouderdomswratjes, steelwratjes, couperose, bloedblaartjes etc.) , 1e kwartier €30,00
daarna per minuut €1,50

Microdermabrasie wordt toegepast als gelaatspeeling bij een

 • verouderde huid,
 • een matte en/of vlekkerige huid,
 • bij vergrootte poriën,
 • rimpels,
 • acné,
 • littekens,
 • hyperpigmentatie en
 • striae

Microdermabrasie is een abrasie methode waarbij een fijne straal kristallen, door middel van een onderdruk, langs de huid wordt gezogen die zo de oppervlakkige huid verwijdert. De huid wordt als het ware gezandstraald. Het weefsel maakt snel nieuwe cellen aan die zorgen voor een prachtig gladde huid.

Mijn apparatuur heeft een krachtige dubbele zuiger vacuümpomp die zorgt voor een constante en gelijkmatige onderdruk. Het staat garant voor optimale resultaten die zichtbaar worden vanaf de eerste behandeling.

De werkzame stof van mijn apparaat is sodium bicarbonaat. Deze stof heeft grote voordelen ten opzichte van apparaten die werken op basis van aluminium oxide.

Sodium bicarbonaat: 

 • is huidvriendelijk, is van oudsher een middel om te conververen en te desinfecteren;
 • is een alkaline met een pH neutraal effect op de huid, het tast de zuurgraad (pH-waarde) van de huid niet aan.
 • lost gemakkelijk op in contact met vocht en laat geen onopgelost residu op de huid achter waarvan de poriën verstopt kunnen raken;
 • kalmeert de huid, van het gebruik van aluminium oxide daarentegen raakt de huid vaak ontstoken en geïrriteerd;
 • is veel lichter dan aluminium oxide. Een belangrijk voordeel: er is een lagere onderdruk nodig om de abrasieven in de luchtstroom mee te trekken. Vele studies hebben aangetoond dat onderdruk (vacuüm) een gunstig effect op de huid heeft, maar dat een te hóge onderdruk kan leiden tot roodheid, tele’s en atrofie van de huid.

Dit is niet alleen de meest veilige methode van microdermabrasie maar ook de meeste effectieve, met geen bijwerkingen en/of slechte resultaten.

Een behandeling bestaat uit: Reiniging – microdermabrasie – herstellen met vitamine C en bescherming.

Prijzen
Losse microdermabrasie behandeling€70,00
In kuurverband (3 behandelingen)€190,00

Overbeharing is een verschijnsel dat niet alleen vaak praktische, maar ook emotionele problemen met zich meebrengt. Het herhaaldelijk verwijderen van haren met pincet of ander materiaal, of het vermijden van lichamelijk contact zijn niet de meest aantrekkelijke oplossingen om de overbeharing voor de buitenwereld te verbergen.

Dé manier om ongewenste haargroei definitief te verwijderen, als het een klein gebied betreft, blijft toch het elektrisch ontharen. Zelfs pigmentloze dunne haren kunnen met deze methode worden verwijderd.

Een dun steriel wegwerpnaaldje wordt langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een stroomstootje dat vrijkomt de haarfollikel (dat is een haarzakje waarin de haar groeit) en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingsstoffen meer via het bloed het haar bereiken en vindt er geen haargroei meer plaats.

Totdat het totale gebied is onthaard, zult u regelmatig een behandeling moeten ondergaan. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wel 1 à 2 jaar. De hoeveelheid haren, de tijdsduur van één behandeling en het aantal jaren dat de overbeharing al aanwezig is, zijn bepalend voor de behandeltijd. De periode tussen twee behandelingen wordt echter steeds groter.

U dient er rekening mee te houden dat de kans op overtollige haargroei blijft bestaan. Wanneer de oorzaak namelijk gelegen is in de verstoring van het hormonale evenwicht, kan de overbeharing weer toenemen. Dit betekent dat de aanwezige donsharen vrij langzaam dikker en donkerder zullen worden. Deze donsharen kunt u met een korte behandeling enkele malen per jaar laten verwijderen.

Natuurlijk wilt u in de periode tussen twee behandelingen er ook goed verzorgd uit zien. Het is aan te raden om de nog resterende haren tussentijds niet uit te trekken, maar af te knippen. Zo kan het verloop van de definitieve ontharing via elektrisch ontharen beter worden gevolgd

Als u goed verzekerd bent met een aanvullende verzekering, en u heeft een verwijsbrief van uw huisarts, die heeft geconstateerd dat u een overmatige ongewenste haargroei heeft in het gezicht, dan kunt u een groot deel van de behandeling terug ontvangen via uw verzekering.

 Prijzen
 Elektrisch ontharen: verwijderen van ongewenste haargroei, 1e kwartier €30,00
 daarna per minuut €1,50